Dirigent

Ik ben sinds 2017 met veel plezier dirigent van Tourdion.

Ik heb zang gestudeerd aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en ik studeerde een paar jaar koordirectie in Groningen. In mijn dagelijks leven werk ik als zangeres bij het Groot Omroepkoor in Hilversum en treed ik op als alt-solist. Naast mijn werk als zangeres heb ik altijd verschillende koren gedirigeerd en stemvorming aan groepen gegeven.

Wat zo leuk is aan het werken met Tourdion is dat het een leuke, gedreven groep is, die zin heeft in een uitdaging, maar daarbij vooral lekker wil zingen. Ik houd van de gezelligheid en verbinding die het samen zingen teweeg brengt. Ik mag elke week met mensen werken aan hun hobby! Daarnaast vind ik het een leuke uitdaging om met het diverse repertoire dat het koor zingt een zo mooi mogelijke klank uit de groep te halen.

We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt in samenklank, zuiverheid en klankkleur. Het koor is voortdurend in ontwikkeling en daarmee blijft het werk uitdagend en inspirerend om te doen. Stemvorming is een belangrijk onderdeel van mijn aanpak in de repetities en ik denk dat iedereen daar lekkerder en met meer ontspanning van gaat zingen. Daar ga ik graag mee verder!

José Kamminga